
Om du redan hunnit tröttna på vanlig glögg eller bara vill ha lite variation inför kommande adventshelger, tycker vi du ska testa denna! Det är en julig apelsinglögg med kanel och kardemumma!
Ingredienser:
- 5 dl apelsinjuice
- 3 dl äpplejuice
- 2 apelsiner i skivor
- 3 msk honung
- 1 kanelstång
- 1/2 tsk lätt stötta kardemummakärnor
- 2 tsk färskriven ingefära
- 1 dl vodka (valfritt)
Gör såhär:
- Blanda apelsinjuice, äpplejuice, apelsiner i skivor, honung, kanelstång, lätt stött kardemummakärnor och färskriven ingefära i en kastrull.
- Värm försiktigt under omrörning tills honungen är upplöst. Låt skjuda i 10-15 minuter.
- Sila av apelsninskivorna. Tillsätt ev. alkoholen.
- Servera varm. Vi valde att dekorera glöggen med juliga kryddor och mynta. (OBS, glasburken med kran klarar inte väldigt varma drycker så om ni vill servera i glasburken bör glöggen svalna lite innan). Receptet kommer från Ica.
Translation:
Are you starting to get tired of mulled wine ”glögg” already? Then we would like to recommend this recipe with orange and cinnamon!
/ Sarah ♥
Produkterna hittar ni här / You find the products here: