GAMMALDAGS JULKOLA / TRADITIONAL SWEDISH TOFFEE

Strömshaga_AW_16_04

stromshaga_aw_16_04

Här kommer receptet på våra godaste chokladknäck-kolor att bjuda på till advent! 🙂 De blir sådär lagom sega och goda som en gammaldags julkola ska vara! ★

Ingredienser:
2 dl socker / 2 dl sugar
2 dl ljus sirap / 2 dl light syrup
2 dl vispgrädde / 2 dl cream
2 msk kakao av fin kvalitet / 2 tbs fine cocoa
2 msk smör / 2 tbs butter
En nypa flingsalt / A pinch of salt

Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
2. Koka utan lock. Rör om då och då och låt koka 15-20 min. Testa konsistensen med ett kulprov: häll några droppar smet i iskallt vatten och se om det går att rulla massan till en fast kula.
3. När smeten är klar vispas smöret ner.
4. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna lite. Skär ut lagom stora bitar och packa in dem med mellanläggsark eller motsvarande. Förvara i kyl. TIPS! Ett tips är att slå in kolorna med ”mellanläggsark”! Sådana små smörpapper som man lägger mellan smörgåsar på picknick! Perfekt form! Då slipper du sitta och klippa och greja, bara att packa in! 🙂

Translation:
This is our best recipe for making traditional swedish toffee for christmas!

How to do:
1. Mix all the ingredients (except butter) in a saucepan with thick bottom and high edges.
2. Stir periodically and let boil without lid for 15-20 minutes. Test the texture of the toffee by dropping a little bit of toffee in a glass of cold water. You know that the batch is ready when you can roll a small ball that feels smooth.
3. Now you can blend the batch with melted butter.
4. Pour out the batch on a baking sheet and let cool for a bit. Cut in pieces and pack them in greaseproof paper! Store in refrigerator.

/ Sarah 

Produkterna hittar ni här / You find the products here:

635604

660501

635505

126420

655904

655824

711806

647301

401305

401404

402344

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *